قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی در سال 1400 :: شرکت ساختمانی سازه جهان نمای پارس

شرکت ساختمانی سازه جهان نمای پارس

ارئه کلی خدمات در زمینه ساختمان

قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی در سال 1400

  • ۱۰۵۶۶
قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی در سال 1400

محاسبه هزینه ساخت اسکلت بتنی

این روزها هر جا که برویم حرف از گرانی همه اقلام و وسایل زندگی است. از وسایل کوچک گرفته تا بزرگ. از موارد جزئی تا کلی، همگی گران شده اند. در بین این حرف ها و نگرانی ها بحث محل زندگی و خانه اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اما حالا برای بیشتر جامعه بحث مسکن مهم تر شده است چرا که قیمت آن نسبت به گذشته بیشتر شده و قدرت خرید مردم کمتر. از سال گذشته که قیمت ها چند برابر شده اند دغدغه ساخت خانه یا خرید آن به یک مساله جدی برای مردم تبدیل شده است. قبل از این که ساخت و ساز را شروع کنیم نیاز است که یک برآورد هزینه داشته باشیم به طور نسبی قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی چقدر برایمان آب می خورد؟ اجرای اسکلت بتنی تحت آیین نامه، ضمن استحکام در برابر زمین لرزه مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی دارد و یکی از مقاوم ترین انواع اسکلت ها می باشد. ضمن آنکه بتن قابلیت شکل پذیری بالایی داشته و امکان اجرای انواع پل ها، ستون ها و دیگر سازه ها را محیا کرده است. در ادامه این مطلب نکات خوبی را در خصوص برآورد هزینه های ساخت این نوع اسکلت آورده ایم، پس تا انتهای این مطلب را مطالعه کنید.

در برآورد هزینه ساخت خانه و قیمت ساخت هر متر مربع خانه در سال 1400  باید عوامل دیگری را که در امر قیمت گذاری دخیل هستند بررسی کرد. به طور کلی هزینه ساخت آپارتمان در تهران را عواملی از این دست تعیین می کنند.

  1. محل اجرای پروژه ساخت و کیفیت آن
  2. مقدار زیربنا
  3. نقشه اجرایی سازه شامل ستون ها و تیرها
  4. نقشه معماری شامل طراحی داخلی واحدها، لابی، آشپزخانه، پاگرد و نمای ساختمان
  5. مقدار آهنی که مصرف می شود
  6. نوع اسکلت سازه ساختمان
  7. ایرانی یا خارجی بودن مواد اولیه مصرفی
  8. نوع و شکل امکانات رفاهی و تجهیزات ساختمانی شامل بام باغ (روف گاردن)

قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان به تفکیک

از جمله بخش های مهم کار ساختمان سازی، ساخت سقف و ستون بتنی و فلزی، نازک کاری و سفت کاری است. قیمت ها و هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان به تفکیک هریک از مراحل کار ساختمان سازی و به تومان است.

  • هر متر مربع سقف و ستون بتنی شامل هزینه مصالح و هزینه اجرا 2500000 تا 3200000 تومان
  • هر متر مربع سقف و ستون فلزی شامل هزینه مصالح و هزینه اجرا 2500000 تا 3600000 تومان
  • هر متر مربع سفت کاری ساختمان شامل هزینه مصالح و هزینه اجرا 3500000 تا 4800000 تومان
  • هر متر مربع نازک کاری ساختمان شامل هزینه مصالح و هزینه اجرا 2500000 تومان به بالا

هزینه دستمزد اجرای هر متر مربع ساختمان (استادکار به اضافه کارگر) در هر متر بنای مفید و غیر مفید بدون مصالح 2500000 تومان به بالا

هزینه هر متر مربع ساخت سازه در سال 1400

نرخ هر متر مربع ساختمان با مصالح به مواردی اعم از نوع، کیفیت و کمیت مصالح بستگی دارد. اما چنانچه قصد داشته باشید قیمت میانگین ساخت سازه را بدانید این رفم برای هر متر مربع مابین 5300000 تا 7800000 تومان می باشد.

نرخ ساخت مسکن در سال ۱۴۰۰ اعلام شد

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور هزینه ساخت و ساز هر متر مربع زیربنای ساختمان در سال ۱۴۰۰ را به شرح زیر اعلام کرد:

ساختمان‌های یک و دو طبقه: متری ۲ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۱۰۰ تومان

ساختمان‌های ۳ تا ۵ طبقه: متری ۲ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۷۰۰ تومان

ساختمان‌های ۶ و ۷ طبقه: متری ۳ میلیون و ۱۰۹ هزار و ۴۰۰ تومان

ساختمان‌های ۸ تا ۱۰ طبقه: متری ۳ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۱۰۰ تومان

ساختمان‌های ۱۳ تا ۱۵ طبقه: متری ۴ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۵۰۰ تومان

ساختمان‌های ۱۶ طبقه و بالاتر: متری ۴ میلیون و ۶۶۴ هزار و ۴۰۰ تومان

 

برای کسانی که در حال ساخت و سازند یا قصد ساختمان سازی دارند دانستن محاسبه نرخ مصالح مورد نیاز مثل میلگرد و تیرآهن لازم است. باید بدانیم که برای هر متر مربع چقدر مصالح نیاز داریم و میانگین قیمت هر مصالح را حساب کنیم. برای این کار باید دو مساله مهم که همیشه برای مهندسان و مجریان پروژه های ساختمانی مهم است را در نظر بگیریم:

اول این که مقدار مصالح مورد نیاز که به طور تقریبی براساس نقشه های اجرایی مشخص می شوند را باید محاسبه کرد که چه مقداری است ،  سپس به زمان بندی پروژه و این که در چه مدت می خواهیم پروژه را تمام کنیم به سفارش مصالح و تهیه برنامه زمان بندی بپردازیم. دومین مساله این است که باید به هزینه های مالی پروژه در صورتی که اجرا شود دقت کنیم و ببینیم که چقدر است؟

مواردی که هزینه های قابل توجهی در ساخت و ساز دارند و باید به آن توجه کرد عبارتند از:

  • عملیات خاکی
  • عملیات خاکی با دست
  • عملیات خاکی با ماشین
  • گود برداری
  • اجرای سازه نگهبان
  • عملیات بنایی با سنگ
  • قالب بندی چوبی
  • قالب بندی فلزی
  • آرماتور بندی فونداسیون
  • بتون ریزی فونداسیون
  • اجرای سازه فلزی (منظور جوش کاری اسکلت است)
  • قالب بندی طبقات
  • امور مربوط به کارهای فولادی سنگین
  • کارهای فولادی سبک
  • تیغه چینی
  • سقف بتنی
  • عایق کاری رطوبتی و حرارتی و… اشاره کرد. البته باید گفت این موارد تنها بخشی از هزینه های پروژه های عمرانی است و این موارد بیشتر در بحث اول ساخت و ساز یعنی در مرحله سفت کاری است.

هر متر مربع ساختمان را براساس مصالح به ویژه میلگرد، تیرآهن و بتن محاسبه می کنند. برای همین ابتدا باید وزن آهن آلاتی که در پروژه مصرف می شود را حساب کرد.

فرمول میزان آهن مصرفی در ساختمان

آهنی که در هر متر مربع مصرف می شود به عوامل زیادی بستگی دارد اما دو نکته از بقیه مهم تر است و آن این که باید میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی را حساب کنید. نکته دیگر دستمزد کار نسبت به پروژه مورد نظر است. یعنی برای محاسبه این عدد در ابتدا میانگین قیمت میلگرد و دیگر آهن آلاتی که در هر متر مربع در ساختمان مصرف می شوند را با دستمزد کار جمع می کنیم.

بهترین فرمول برای تخمین هزینه ساخت هر متر مربع به قرار زیر است:

(میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی + دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) * کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع

توجه کنید که این فرمول تخمینی است و اگر می خواهید به طور دقیق محاسبه کنید از طراحی سازه، موقعیت مکانی ساختمان، وسایل به کار برده شده در پروژه، میزان ماشین آلات و نیروی انسانی مورد نیاز، مدت زمان اجرای پروژه و… باید استفاده کرد.

آهن مصرفی برای اسکلت بتنی

میزان مصرف آهن آلات در اسکلت بتنی از اسکلت فولادی کمتر است. اگر سازه از بتن با قاب خمشی متوسط باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدود 40 تا 55 کیلوگرم برای هر متر مربع نیاز به آهن آلات است. در صورتی که سازه بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی باشد وزن و میزان آهن متفاوت می شود و کمتر است. سازه بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف به میزان آهن آلاتی حدودا بین 35 تا 60 کیلوگرم  نیاز است. در مورد سازه بتنی قاب خمشی ویژه در صورتی که وزن آرماتور را در نظر نگیریم حدود 45 تا 70 کیلوگرم به آهن برای هر متر مربع نیاز داریم.

برای محاسبه وزن آرماتور سقفی باید بدانیم که سقف دال بتنی توپر بین 10 تا 16 کیلوگرم، سقف کامپوزیتی بین 8 تا 12 کیلوگرم ، سقف تیرچه بلوک نیز حدود 5 تا 7 کیلوگرم به ازای هر متر مربع به آهن آلات نیاز دارند. مثلا برای یک اسکلت دو طبقه ای که 100 متر هم متراز زمین است حدود 300 متر اسکلت بتنی مصرف می شود. این عدد با احتساب سقف است که هر متر مربع سقف و ستون بتنی از حدود 650 هزار تومان تا 950 هزار تومان پرداخت می شود. در کلیت امر هزینه سفت کاری هر متر مربع از نهصد و پنجاه هزار تومان تا یک میلیون و سیصد هزار تومان گرفته می شود.

به طور نمونه اگر یک ساختمان 200 متر مساحت داشته باشد و ما بخواهیم بتن آرمه تیرچه بلوک استفاده کنیم باید حداقل ممکنِ میزان مصرفی که 40 کیلوگرم می شود را در 200 ضرب کنیم.

8000=40*200  یعنی حداقل 8000 کیلو گرم باید بتن آرمه تیرچه بلوک تهیه کنیم.

این نکته کلی را مدنظر قرار دهید که در صورتی که ساختمان تعداد طبقات کمی داشت مثلا بین یک تا سه طبقه بود میزان مصرف بتن و فولاد بیشتری به نسبت به 5 تا 8 طبقه می خواهد. برای سازه های بتن آرمه چیزی حدود  1150 تا 1250 کیلوگرم بر متر مربع آن هم بدون این که وزن فونداسیون را حساب کنیم نیاز دارد.

ارزان ترین و گران ترین سقف ها کدامند؟

سقف تیرچه بتنی ارزان ترین سقف در بازار است که بعد از آن سقف تیرچه کرومیت ، کامپوزیت از نظر قیمت قرار می گیرند و سقف عرشه فولادی ، دال تخت، دال مجوف دو نوع از گران ترین سقف ها هستند.

برآورد هزینه گچ و آجر و ماسه بادی

در این بین باید دقت کرد که هزینه گچ و آجر نما و ماسه بادی ، رنگ و… را هم باید حساب کرد. هر یک کیلو رنگ روغنی برای 4 تا 6 متر مربع کفاف می دهد و رنگ پلاستیک به ازای هر یک کیلو می تواند 6 تا 8 متر مربع سطح زیر کار را پوشش دهد. با هر کیسه گچ 40 کیلویی می توان 2.8 متر مربع گچ کاری کرد و برای سفیدکاری با هر کیسه 40 کیلویی گچ جبل می توان حدود 12 متر را پوشش داد. برای هر 5 متر مربع آجر نما که از آجر 3 سانتی متر باشد یک کارتون آجر 20 تایی مورد نیاز است.

حساب سرانگشتی میلگرد

اگر بخواهیم نسبت وزن میلگرد مصرفی در ستون ها را با توجه به زیر بنا محاسبه کنیم باید بدانید که بین 8 تا 12 کیلوگرم بر متر مربع نیاز است و نسبت وزن میلگرد حرارتی به زیر بنا یک کیلوگرم در هر متر مربع است. یک تخمین سر انگشتی در مورد نسبت وزن میلگرد سر تیرچه بین 1 تا 1.2 کیلوگرم بر متر مربع است و نسبت میلگرد در تیرچه زیربنا بین 6 تا 8 کیلوگرم بر متر مربع است که در حالت کلی به ازای هر متر مربع میلگرد در یک سازه بتنی با سقف دال دو طرفه بین 60 تا 85 کیلوگرم بر متر مربع نیاز است.

مثلا برای یک مساحت 200 متری حدود 14000 کیلوگرم میلگرد نیاز است.  قیمت انواع میلگرد در سایت مرکزآهن موجود بوده و می توانید حدود هزینه این محصول در سال 98 را برآورد کنید. مثلا برای یک واحد 200 متری حدود 70 میلیون تومان برای خرید میلگرد نیاز است البته این هزینه با قیمت میلگرد سوم تیر ماه 98 مشخص شده است.

تاثیر مدت زمان اجرا در کاهش یا افزایش هزینه ها

هر چقدر که زمان انجام یک پروژه عمرانی مثل ساخت و ساز بیشتر شود هزینه تمام شده آن نیز بیشتر می شود. برای انجام یک ساختمان سازی دستمزد کارگران که بیشتر اوقات روز مزدی هستند به اضافه اجاره وسایل و…، خدماتی مثل بیمه افراد ، عوارض و بخش های عمومی، هزینه بالاسری و… را شامل می شود. هزینه بالاسری به دو قسمت تقسیم می شود. هزینه بالاسری عمومی و بالاسری کاری.

هزینه بالاسری عمومی شامل موارد زیر می شود:

  • هزینه سرمایه گذاری یا اجاره محل دفتر
  • هزینه آب و برق و سوخت
  • هزینه بیمه های عمومی و کارکنان و بیمه بیکاری
  • هزینه دستمزد نیروی انسانی به طور مثال در حال حاضر هزینه یک روز کارگر روزمزد بین 80 تا 120 هزار تومان است.
  • هزینه عوارض شهرداری
  • هزینه ضمانت نامه شرکت در مناقصه ها
  • هزینه دستگاه ها و تجهیزات و…

و هزینه بالا سری کار شامل موارد زیر می شود

  • هزینه تنخواه در گردش پیمانکار، با توجه به وجوه پیش پرداختی که نزد پیمانکار است.
  • هزینه ناشی از وجوه نقدی آن قسمت از حسن انجام کار که نزد کارفرماست.
  • هزینه مالیات
  • هزینه صندوق کارآموزی
  • سود پیمانکار
  • و…

حق الزحمه یکسری امور مثل تهیه پودر کلر برای شستشو و ضدعفونی کردن تصفیه خانه های آب و فاضلاب و مخازن ذخیره آب مطابق مشخصات فنی به ازای هر کیلوگرم حدود 14300 ریال است. عملیات شستشو و ضدعفونی کردن سطوح بتنی در تماس با آب اعم از کف، دیوار، ستون و سقف حدود 3800 ریال برای هر متر مربع است. در کل هزینه ساخت یک واحد مسکونی در سال 98 به نسبت سال گذشته بین 30 تا 40 درصد افزایش داشته است.  

البته باید عنوان کرد که این اعداد و ارقام برای کیفیت متوسط به بالا است و در صورت استفاده از مصالح عالی قیمت و هزینه ها نیز بیشتر می شود.

ارزان ترین و گران ترین سقف ها کدامند؟

سقف تیرچه بتنی ارزان ترین سقف در بازار است که بعد از آن تیرچه کرومیت، کامپوزیت از نظر قیمت قرار می گیرند و قیمت سقف عرشه فولادی ، دال تخت، دال مجوف دو نوع از گران ترین سقف ها هستند.

فرمول تخمین مقدار آهن مصرفی در ساختمان چیست؟

(میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی + دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) * کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع

مقدار آهن مصرفی در اسکلت فلزی چه میزان است؟

میزان مصرف آهن آلات در اسکلت بتنی از اسکلت فولادی کمتر است. اگر سازه از بتن با قاب خمشی متوسط باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدود ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم برای هر متر مربع نیاز به آهن آلات است.

 

شما میتوانید برای مشاوره با شماره های 2720-250-0902 و 9337-070-0936 تماس گرفته و یا فرم مشاوره و بازدید رایگان را تکمیل نمایید تا در سریع ترین زمان، با شما تماس گرفته شود.

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی